Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;(ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΥΤΕΣ)





Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον www.egolpion.com


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;

Αντιθέτως προς ότι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, η «ομοιοπαθητική» δεν είναι το ίδιο με την ιατρική που βασίζεται στα βότανα. Η ομοιοπαθητική στηρίζεται
σε τρία κύρια δόγματατα οποία παραμένουν απαράλλακτα αφότου τα  εφηύρε ο Σάμιουελ Χάνεμαν το 1796.
Ο Νόμος των Ομοίων
Ο νόμος των ομοίων λέει πως οτιδήποτε θα ήταν δυνατόν να προκαλέσει τα συμπτώματά σου, θα θεραπεύσει επίσης αυτά τα ίδια τα συμπτώματα. Συνεπώς, αν δείς ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς, αν καταναλώσεις καφεΐνη θα συνεισφέρει στον ύπνο σου.  η δακρύρροια λόγω υψηλού πυρετού μπορεί να θεραπευθεί με κρεμμύδια, κ.λ.π. Αυτός ο  ούτως ειπείν νόμος εβασίσθη αποκλειστικώς και μόνον στην φαντασία του Χάνεμαν. Δεν χρειάζεται να έχη κάποιος πτυχίο ιατρικής για να αντιληφθεί την εσφαλμένη αιτιολόγηση της λήψεως καφεΐνης- η οποία ανήκει στα διεγερτικά- προκειμένου να βοηθηθεί κάποιος να κοιμηθεί. Παρά ταύτα οι ομοιοπαθητικοί, ακόμη και σήμερα, συνταγογραφούν καφεΐνη (υπό το όνομα «coffea») ως θεραπευτικό της αϋπνίας.
Ο Νόμος των Εξαιρετικώς  Μικρών
Κατ’ ακολουθίαν προς τον δικό του νόμο των ομοίων, ο Χάνεμαν
εισήγαγε την ιδέα ότι θα μπορούσε να βελτιώσει το αποτέλεσμα των θεραπευτικών του μεθόδων («με όποιον τρόπο επέρχεται η ίαση με τον ίδιο τρόπο εφαρμόζεται και η θεραπεία») διαλύοντας σε νερό τα θεραπευτικά μέσα. Όσο περισσότερο διέλυε το φάρμακο στο νερό, τόσο πιο δυνατό θα γινόταν, απεφάσισε ο Χάνεμαν. Έτσι εγεννήθη ο νόμος του περί των εξαιρετικώς μικρών.
Δια της λήψεως  μιας και μόνης σταγόνας καφεΐνης, διαλυόμενης σε 99 σταγόνες νερού, δημιουργείται αυτό που είναι γνωστό στους ομοιοπαθητικούς ως μια ποσότητα θεωρούμενη ως εκατοντάδα (centecimal). Μια σταγόνα από αυτήν την εκατοντάδα προστεθείσα σε άλλες 99 σταγόνες νερού παράγει μια ποσότητα 2 εκατοντάδων, γραφόμενη ως 2C. Αυτή η ποσότης της καφεΐνης των 2C είναι 99,99% νερό και μόλις 0,01% καφεΐνη. Ένα διάλυμα ποσότητος  3C περιέχει 0,0001% καφεΐνη, στα 4C 0,000001% καφεΐνη και ούτω καθ’ εξής. Τα ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σκευάσματα, σε διάλυμα, πωλούνται  κατά κύριο λόγο σε ποσότητα 6C (0,0000000001%) ακόμη και σε 30C.  Τα διαλύματα αυτά οι ομοιοπαθητικοί, συχνά, τα ρίχνουν μέσα σε μικρές μπάλες ζαχάρεως προκειμένου να τα πωλήσουν.
Όταν αυτοί οι αριθμοί καταγράφονται, είναι εύκολο να δη κανείς πόσο παράλογοι είναι. Σε ποσότητα 12C υπερβαίνεται το όριο γνωστό ως όριο του Αβογκάντρο, πέραν του οποίου δεν υπάρχει πιθανότης να έχη μείνη τίποτε από την αρχική ουσία. Ώσπου να φθάση κάποιος το 30C είναι πιθανότερο να κερδίζη το λαχείο για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες παρά να βρή έστω και μόριο καφεΐνης στο ομοιοπαθητικό χάπι για τον ύπνο. Είναι απλώς συνηθισμένο νερό και συνηθισμένη ζάχαρη διαλυμένη μέσα σ’ αυτό.
Ο Νόμος της Ισχυρής Αναταράξεως [Δυναμοποιήσεως]
Ενώ μετέφερε τα θεραπευτικά του σκευάσματα  πάνω σ΄ ένα ιππήλατο κάρο, ο Χάνεμαν έκανε άλλη μία «πρωτοποριακή ανακάλυψη». Απεφάσισε ότι η ισχυρή ανατάραξη ενός ομοιοπαθητικού σκευάσματος θα αύξανε περαιτέρω την ισχύ του. Αυτή η διαδικασία της αναταράξεως ονομάσθηκε «succusion» δηλαδή ισχυρή ανατάραξη ή ανακίνηση. Όταν ένας ομοιοπαθητικός προετοιμάζει τελετουργικώς ένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα, το ανακινεί ή το χτυπά ελαφρά σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας του διαλύματος ώστε να το ισχυροποιήσει.
Οι μοντέρνοι ομοιοπαθητικοί πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία της «ισχυροποιήσεως» επιτρέπει στο νερό να διατηρήσει την «μνήμη» ή τις «δονήσεις» της αρχικής ουσίας, πολύν καιρό αφ’ ότου αυτή έχει διαλυθεί μέχρις εξαφανίσεως. Βεβαίως, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το νερό έχει μια τέτοια ικανότητα, ούτε καμία ένδειξη ως προς το πώς θα ήταν δυνατόν το νερό να χρησιμοποιήσει αυτήν την «μνήμη» για να θεραπεύσει έναν ασθενή.
Αποδίδει;
Παρ’ ότι βασισμένοι σε προλήψεις και σε συμπαθητική και τελετουργική μαγεία, οι νόμοι του Χάνεμαν παραμένουν σε ισχύ από τους ομοιοπαθητικούς μέχρι σήμερα. Οι νόμοι αυτοί θα ήσαν ορθοί μόνον εάν απορρίπταμε οτιδήποτε έχομε μάθει τους τελευταίους δύο αιώνες σχετικά με την βιολογία, την φαρμακολογία, τα μαθηματικά, την χημεία και την φυσική. Οι ασθένειες δεν θεραπεύονται αποτελεσματικώς με την χορήγηση ουσιών οι οποίες προκαλούν παρόμοια συμπτώματαΣυνεχόμενη διάλυση της ουσίας και ισχυρή ανατάραξη δεν «ισχυροποιούν» ένα σκεύασμα. Το νερό δεν έχει μνήμη, ούτε τρόπο να την χρησιμοποιήσει - αν υποθέταμε ότι είχε. Η ομοιοπαθητική δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδώσει καθ’ όν τρόπο ο Χάνεμαν την περιέγραψε, αλλά μήπως αποδίδει κατά κάποιον τρόπο;
Η πλέον πλήρης έρευνα που έγινε ποτέ επί των ομοιοπαθητικών θεραπειών εδημοσιεύθη στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» το 2005:  το σχετικό επιστημονικό άρθρο ανέλυσε κάθε κλινική έρευνα δημοσιευθείσα μέχρι τότε επί των αποτελεσμάτων της ομοιοπαθητικής, και συμπέρανε ότι τα όποια φανερά ωφελήματα από τις ομοιοπαθητικές «θεραπείες» ήσαν αποτελέσματα ανάλογα με την χορήγηση placebo (:σκευασμάτων που δεν περιέχουν την αναμενόμενη θεραπευτική ουσία ενώ ο ασθενής πιστεύει ότι είναι κανονικά φάρμακα, χορηγούνται δε σ’ αυτόν για ψυχολογικούς λόγους. Εδώ ο συγγραφέας του άρθρου ουσιαστικά μιλά για αυθυποβολή, ότι δηλαδή οι ασθενείς που παίρνουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα πιστεύουν ότι λαμβάνουν πραγματική θεραπεία και πείθουν τους εαυτούς τους ότι βαίνουν προς το καλύτερο ώσπου τελικώς θεραπεύονται – όχι όλοι βέβαια). Η ομοιοπαθητική δεν αποδίδει. Αυτό το συμπέρασμα υπεστηρίχθη από την ΣυνεργασίαCochrane, ένα ανεξάρτητο δίκτυο ιατρών το  οποίο είχε θέσει ως στόχο να εξετάση την ιατρική έρευνα προκειμένου να προσδιορίση ποιες θεραπείες είναι αποτελεσματικές.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δεληγιάννης


Read more:http://www.egolpion.com/homeopathy_nothinginit.el.aspx#ixz
z4DYHwwo7p


ακόμα και στην wikipedia διαβάζουμε:

Ο Χάνεμαν ήταν δεϊστής, δηλ. πίστευε στην ύπαρξη κάποιας υπέρτερης ανώτερης
δημιουργικής δύναμης. Ήταν επίσης φλογερός υποστηρικτής (και μαθητής) του Εμάνουελ Σβέντενμποργκ (1688-1772), ο οποίος ήταν πνευματιστής δεχόμενος αποκαλύψεις και διδάσκαλος του τρόπου επικοινωνίας με τα πνεύματα [7]. Υπήρξε μέλος της Στοάς των ελευθεροτεκτόνων. Στο εξώφυλλο του Οργάνου υπάρχει το μασωνικό σύνθημα "Aude Sapere" ("Τόλμησε να γίνεις σοφός")[8]. Ο Χάνεμαν παρεδεχόταν την ύπαρξη του «Ζωϊκού Μαγνητισμού» (Μεσμερισμού). Ο ίδιος αναφερόμενος στον «Ζωϊκό Μαγνητισμό», γράφει: «Αυτὴ η θεραπευτικὴ δύναμη, που αγνοήθηκε και συκοφαντήθηκε για έναν ολόκληρο αιώνα, συχνά κατά τρόπο ανόητο, είναι ένα θαυμαστό, ανεκτίμητο δώρο του Θεού στόν άνθρωπο... Διά μέσου αυτού... με επαφή ή ακόμα και χωρὶς αυτήν, η ζωτική δύναμη του υγιούς... προικισμένου μεσμεριστή εισρέει δυναμικὰ σε έναν άλλο άνθρωπο» [9]. Σε επιστολή του (15-04-1827) σε κάποιο πιστό φίλο του, Stapf, αναφερόμενος στον Θεό τον χαρακτηρίζει «Ανώτατο Όν ή Ανώτατη Ύπαρξη» [10], ενώ γράφοντας στον ίδιο σε άλλη περίσταση (1826) εκφράζει θαυμασμό προς τον Κομφούκιο καί την θεϊκή του σοφία που είναι απαλλαγμένη από θαύματα καί προκαταλήψεις.[11] Αναφερόμενος στον Ιησού τον αποκαλεί «αρχισυναισθηματία» ("archenthusiast"), που δεν οδηγεί την διαφώτιση στην ευθεία οδό της σοφίας[12].

Τα συμπεράσματα δικά σας..

πηγη1

πηγη2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου