Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη εορτή 2018-2019





Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 οι κατηχητικές μας συντροφιές και η χορωδία του Ιερού μας Ναού ετοίμασαν και εφέτος την


Χριστουγεννιάτικη εορτή τους υπό την επίβλεψη του εφημερίου της ενορίας μας π.Μαρίου Κιαπέκου αλλά και την βοήθεια των κατηχητριών πρεσβυτέρας 
Ανθής και κας Κωνσταντίνας Ρέμπελου,όπως και της μαέστρου της χορωδίας κας Δέσποινας Χαραλάμπους.
Τόσο το θεατρικό που ετοίμασαν τα μικρότερα παιδιά μας με τίτλο«Νύχτα Χριστουγέννων» που αναπαριστούσε την νύχτα της γέννησης του Θεανθρώπου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού όσο και το τραγούδι τους με την συνοδεία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων συγκίνησε τους παρευρισκόμενους,μικρούς και μεγάλους.
Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού μαζί με την χορωδία μας τραγούδησαν βυζαντινά κάλαντα και την σειρά πήρε η χορωδία όπου έψαλλε απολυτίκια,κοντάκια εόρτια και προεόρτια και απολυτίκια των Αγίων του τόπου μας.Η εμφάνιση τους έκλεισε με τραγούδια παραδοσιακά με την αφορμή της εκμάθησης των ακούσματα  από όλη την Ελλάδα.
Ο π.Μάριος ευχαρίστησε κατηχητές και εθελοντές για την προσφορά τους αλλά και τα ίδια τα παιδιά που κάθε χρόνο γεμίζουν με χαμόγελα τις Κυριακές μας.
Τον λόγο πήρε ο Αρχιμανρίτης π.Χρυσόστομος Καλύβας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος,απεσταλμένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,ο οποίος ευχαρίστησε τους μικρούς μας πρωταγωνιστές και τους προέτρεψε να μοιραστούν την χαρά και τις όμορφες στιγμές του κατηχητικού και με άλλους συνομιλήκους τους καλώντας τους οι ίδιοι με την σειρά τους στην ενορία της Καστέλλας.Ευχαρίστησε και τον εφημέριο αλλά και όλους όσουν βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η γιορτή αυτή και δεν παρέλειψε να καλέσει και τον κόσμο να στηρίξει τις προσπάθειες του ιερέα να ενώσει τους ανθρώπους του χωριού και μεταδώσει το μήνυμα μέσω του Ιησού Χριστού μας για την (ανα)γέννηση της ενορίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασε δώρα στα παιδιά όπου ήταν φτιαγμένα από το τμήμα κατηχητικού παιδιών Δ-Στ΄ Δημοτικού.
Ο π.Μάριος ευχαρίστησε με την σειρά του πρώτα τον Σεβασμιώτατο και έπειτα τον π.Χρυσόστομο για την αγάπη που δείχνουν και οι δύο στους ενορίτες του αλλά και στο πρόσωπο του.
Την βιντεοσκόπηση και τις φωτογραφίες της εκδήλωσης ανέλαβαν τα μεγαλύτερα παιδιά του Γυμνασίου και τα γλυκίσματα κυρίες της χορωδίας.
Ακολουθεί φωτ.υλικό :

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου