Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Επίσκεψη Μητροπολίτου Χαλκίδος,Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσοστόμου και Χειροθεσία εις Οικόνομον του Εφημερίου της ενορίας μας Πρεσβυτ. Μάριου Κιαπέκου






Σήμερα ,29-7-2018,ημέρα Κυριακή επισκέφθηκε την ενορία μας ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ.κ  Χρυσόστομος και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ.Νικόδημο Ευσταθίου,τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ.Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκονο Πορφύριο Γερμανό.

Πρίν να
αναφερθεί στην
σημερινή περικοπή του Ευαγγελίου, χειροθέτησε,τον Εφημέριο του Ενοριακού μας Ναού Πρεσβύτερο Μάριο Κιαπέκο,με το οφφίκιο του Οικονόμου.

‘Επειτα ευχαρίστησε τον Ιερέα για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έχει δείξει από την ημέρα της χειροτονίας του εώς και σήμερα για την αποκατάσταση του Ι.Ν Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου αλλά και των Παρεκκλησίων,επίσης τους ενορίτες του για την ηθική και υλική βοήθεια που παρέχουν ακόμη και σήμερα για την πραγματοποίηση όλων αυτών των έργων αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνουν στο πρόσωπο του Ιερέα τους.Τελειώνοντας ευχαρίστησε τους Ιεροψάλτες που παρευρέθηκαν και βοήθησαν να τελεσθεί το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας,αλλά και τους επιτρόπους που με αγάπη και περισσό ζήλο φροντίζουν για την καθαριότητα και την τάξη του Ι.Ναού.

Αμέσως μετά κήρυξε τον Θείο Λόγο επεξηγώντας την σημασία του επιγονάτιου αλλά και την ανάγκη που έχουμε όλοι για προσευχή και μας προέτρεψε να προσευχόμαστε με θέρμη έστω και λίγα λεπτά την ημέρα με την προσευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελεησόν με».

Να μην διστάζουμε να εμπιστευόμαστε την πρόσκαιρη ζωή μας στον επουράνιο Πατέρα μας,και όπως ο Πέτρος,με θάρρος και προσήλωση στο νού και την καρδιά,ξεκίνησε περπατώντας επάνω στην τρικυμισμένη θάλασσα να φτάσει τον Κύριο μας  έτσι να μην χάνουμε κι εμείς την πίστη μας σε Αυτόν και εκείνος θα μας ανταμείψει με την Αιώνιον ζωήν,στον Παράδεισο.

Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό :