Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016

  
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας και τον Αρχιδιάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη
στο προάυλιο του Γυμνασίου Ψαχνών, όπου έλαβε χώρα η εορταστική εκδήλωση με θέμα  το βίο του Μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος.Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε για τη λήξη των Κατηχητικών Συντροφιών για το έτος 2015-2016, των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μεσσαπίων.

Υποδεχόμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Δανέλη αλλά και πλήθος ιερέων της αρχιερατικής περιφερείας μας προσήλθε στον χώρο της εκδήλωσης και εκεί  με αγάπη και προσοχή παρακολούθησε όσα παιδιά και κατηχητές είχαν ετοιμάσει.

Αρχίζοντας η εκδήλωση ο Υπεύθυνος Νεότητας της αρχιερατικής μας περιφέρειας Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Νταλαρής και συντονιστής της προσπάθειας αυτής καλοσώρισε και ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο και τις αρχές του τόπου όσο τον κόσμο που προσήλθε αλλά και τους κατηχητές,τα παιδιά,τους λοιπούς συνεργάτες για τον κόπο μηνών που κατέβαλαν αλλά και για την βοήθεια τους.

Σειρά είχαν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με όμορφα τραγουδάκια και έπειτα η χορωδία με τις παιδικές φωνές κατώτερης αλλά και μέσης βαθμίδος να κατακλύζουν με χαρά και ελπίδα τις ψυχές των ακροατών που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. 

Τα παιδιά του μέσου και ανώτερου κατηχητικού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με επιτυχία από την Μικρά Ασία δεδομένου ότι ο Πάτερ Ιάκωβος Τσαλίκης "ο με συγχωρείτε" κατάγονταν από τα μέρη εκείνα.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ενθουσιασμένος από το έργο των κατηχητικών σχολείων τα απεκάλεσε πνευματικές κυψέλες και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευκαιρία που δίνει στα παιδιά.

Ο Μητροπολίτης πήρε τον λόγο και με έκδηλη την συγκίνηση στο πρόσωπο του είπε πως τον εξέπληξε ευχάριστα η εθελοντική εργασία των παιδιών αλλά και των κατηχητών για να έρθει εις πέρας ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα.Τους έδωσε πολλά συγχαρητήρια όχι μόνο για την οργάνωση αλλά και την σοβαρή δουλειά που έγινε όλον αυτόν τον καιρό.

Μίλησε για την αξία της πίστεως,της προσευχής και της ταπεινώσεως που αποτελούν θεμέλιους λίθους σε κάθε κοινωνία και όχι μόνο σε μια μοναστική κοινότητα.Ανακάλεσε στην μνήμη του γεγονότα από την ζωή του όταν και ο ίδιος υπήρξε κατηχητής στα Ψαχνά αλλά και γεγονότα από την ζωή του Αγίου Γέροντα.




Εμείς από την σειρά μας ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση,τους γονείς τους,τους κατηχητές τους συνεργάτες αλλά και τον Υπεύθυνο Νεότητας της Αρχ.Περιφερείας μας Πρεσβ .Εμμανουήλ Νταλαρή για τον χρόνο τον κόπο και την αγάπη του προς όλους τους νέους μας!!








ΟΙ ΑΦΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΘΑΣ
Η εμφάνιση της "Αγίας Παρασκευής" στον Γέρων Ιάκωβο


'Ενας από τους μοναχούς της μονής φυσικά ενσαρκωμένος από κατηχητόπουλο

Μερικά από τα παιδιά της ενορίας μας που είχαν αναλάβει το χορευτικό τμήμα της βραδιάς.


Κατηχητής ντυμένος ώς 'Οσιος Δαυίδ



(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΒΙΝΤΕΟ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου