Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Προσκυνηματική εκδρομή Θεσσαλονίκη

Από τις πιο όμορφες μας εμπειρίες μέχρι τώρα,ήταν η διήμερη προσκυνηματική εκδρομή που διοργανώθηκε από την ενορία μας στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης και στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κατερίνη.
Η ημέρα στην ωραία πόλη της Θεσσαλονίκης άρχισε με την επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου πολιούχο της πόλης όπου βρίσκεται η Αγία κάρα του (εορτή 26/10)αλλά και και το λείψανο της Αγίας Ανυσίας (30/12) και του Αγίου Γρηγορίου Καλλίδη(25/7).



Την επόμενη ημέρα επισκεφτήκαμε την Σουρωτή όπου γεμάτοι συγκίνηση προσκυνήσαμε τον τάφο του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου(12/7) αλλά και λείψανο του γεροντά του,Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου(10/11).




   




Όσιος Εφραίμ ο Σύρος (+28/1)(Κατερίνη)







Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την απέραντη αγάπη που μας έδειξαν οι αδελφές της μονής και την φιλοξενία τους,μιας και αγαπούν ιδιαίτερα την νήσο μας αφού είχαν την ευλογία να είναι πνευματικά τέκνα του Μακαριστού γέροντα Κυρίλλου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ στην Β.Εύβοια.Μάθαμε για τον Άγιο και τα θαυματά του αλλά και για το γεγονός οτί είναι προστάτης εκείνων που υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα.
Ας έχουμε την Ευχή όλων των Αγίων που είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου